Рада експертів назвала претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка

00403626_n1Міжнародна рада експертів визначила п’ять наукових робіт, які претендуватимуть на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка.

У номінації “ За визначний особистий внесок у розвиток суспільно-гуманітарних наук ”  члени Ради експертів рекомендували до розгляду журі монографію Блаженнішого Любомира Гузара , «Андрій Шептицький Митрополит Галицький (1901-1944) провісник екуменізму» та тритомну монографію авторського колективу у складі: Юрій Макар, Михайло Горний, Віталій Макар, «Від депортації до депортації. Суспільно-політичне життя холмсько-підляських українців (1915- 1945рр). Дослідження. Спогади. Документи.

У номінації: «За вагомий внесок у розвиток україністики» на розгляд журі будуть представлені роботи: Тетяни Огнєвої, монографія «Театр і кіно у контексті мистецтвознавчих концепцій початку ХХ століття»;  Євгена Нахліка, монографія «Перелицьований світ Івана Котляревського: текст-інтертекст-контекст»;  Василя Чернеця та Валерія Бітаєва, Українська енциклопедія етномистецтвознавства та етнокультури».

Відповідно до Положення, члени Ради експертів, при відборі номінантів, керувалися власними знаннями, а також порівнювали наукові роботи, які претендують на здобуття Премії за наступними критеріями: наявність інноваційних та оригінальних підходів у дослідженні; концептуальність, системність та критичність дослідження; міжнародний контекст і рівень наукового дослідження.

На сьогодні, усі п’ять робіт передано на розгляд Міжнародного журі, а вже 4-5 серпня у Відні відбудеться науково міждисциплінарна дискусія, в ході якої журі визначить лауреатів Премії.

Нагадаємо, церемонія нагородження лауреатів Премії відбудеться 27 серпня 2016 року на батьківщині Івана Франка у м. Дрогобичі.