Прохання підтримати електронну Петицію до Президента України щодо захисту Патріаршого Собору УГКЦ від руйнівного впливу незаконного будівництва

Yj0aks_fQpI

Дорогі земляки, звертаємось до Вас з проханням підтримати електронну петицію до Президента України щодо захисту Патріаршого Собору УГКЦ від руйнівного впливу незаконного будівництва.

https://petition.president.gov.ua/petition/25129 .

Петиція №22/025129-еп. Подана 13.06.2016

Дата початку збору підписів: 13.06.2016

Занепокоєність полягає в тому, що будівельна діяльність забудовника «Сонячної Рів’єри» в безпосередній близькості від майнового комплексу Патріаршого Собору УГКЦ є невпорядкованою, несистемною, з порушенням законодавства, містобудівельних норм та правил, що імовірно привело до появи ознак руйнування Собору та може у подальшому призвести до непередбачуваних негативних технологічних наслідків як для будівель Собору, так і для навколишнього середовища та життєвого простору даної території в цілому.

На одному рівні з технологічною небезпекою є етико-моральні негативні наслідки віроломного використання, всупереч інтересам громадськості, суміжних з Собором земельних ділянок в межах прибережної водозахисної смуги, яке суперечить вимогам закону.

Ми вимагаємо негайного забезпечення відповідальними державними установами неухильного дотримання забудовником законів та використання всіх процедур, передбачених законодавством України. Тільки таким чином може бути гарантована відсутність руйнівного впливу забудови сусідньої з Собором ділянки.

 

З повагою,

Правління Львівського Товариства у м.Києві