Благодійний захід «ЄДИНА УКРАЇНА»

19 вересня о 19:00 Національна оперета України спільно з Університетом банківської справи Національного банку України (м. Київ) проведе благодійний захід «ЄДИНА УКРАЇНА» з метою збору коштів на потреби української армії. У рамках заходу пройде вистава «Welcome to Ukraine, або Подорож у кохання». Виручені від благодійного проекту гроші підуть на реабілітацію бійців-учасників АТО, які потребують невідкладної медичної та психологічної допомоги, а також продовження професійної підготовки.

Тривожні, трагічні події, що відбуваються в Україні та несуть із собою невимовний смуток і жаль, стосуються всіх і кожного. Одні безпосередньо беруть участь в АТО, інші змушені покинути власні домівки та переїжджати  заради збереження життя, у когось на окупованій території живуть рідні, близькі чи знайомі, а хтось бере участь у благодійних заходах, направлених на збір коштів для армії.

Колективи Національної оперети та Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ) вирішили не залишатися осторонь та, продовжуючи добру традицію плідної співпраці, вирішили провести вже другий у 2014 році спільний благодійних проект. Нагадаємо, у лютому поточного року до 200-річчя від дня народження великого Кобзаря було проведено спільний захід: «Шевченко – Live. 200 років живого спілкування». Виручені від літературно-музичного проекту кошти пішли на відновлення паркової алеї дубів у Моринцях Черкаської області (село, де народився та виріс Тарас Григорович Шевченко) та встановлення там буккросингової шафи з українською літературою.

 «Театр не може бути байдужим, коли країна переживає найтяжчі у своїй історії часи. Національна оперета – це сучасний театр. Сучасний не тільки у розумінні того, що ми осучаснюємо класику, ставимо авангардні вистави, проводимо міжнародні проекти. Сучасність закладу культури – це вміння швидко реагувати на події, які відбуваються навколо. Коли сьогодні всі стривожені та злякані, Оперета, з одного боку, морально лікує глядачів своїм життєдайним мистецтвом, а з іншого – матеріально допомагає тим, хто рятує життя і виборює свободу українців, закликаючи співвітчизників не бути байдужими!» – зазначає художній керівник Національної оперети,               з.д.м. України Богдан Струтинський.

«Колектив Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ) з самого початку військових дій мобілізував зусилля в підтримку Збройним силам України і Національній гвардії, вкладаючи й свою дещицю в її становлення, оснащення і підтримку бойового духу. Студенти Університету провели акцію «Подаруй промінь сонця герою», під час якої зібрали дитячі малюнки для українських солдатів, які захищають Україну на її Сході. Зібрані малюнки передали солдатам 51-ї ОМБ, які найбільше постраждали під Волновахою і були передислоковані на полігон у Миколаївську область, а також солдатам, які воюють у гарячих точках Донецька і Луганська. Цьогорічні випускники-бакалаври Львівського інституту Університету віддали 10 тис грн, зібрані для святкування колективного випускного вечора на потреби АТО – їх долучили до закупівлі тепловізорів для українських вояків. Крім того, випускники зібрали майже 8 тис. грн, за які було придбано медичні препарати для солдатів 51-ої ОМБ. Зібрані колективом Університету понад 140 тисяч гривень дали можливість закупити елементи амуніції, форму, радіостанції і прилади нічного бачення для групи із 20 військовослужбовців 80-ї аеромобільної бригади (м. Львів), яка з березня перебуває в зоні АТО.

Вважаємо почесним зробити все, аби українські солдати відчували нашу підтримку. Знаємо про відданість наших військовослужбовців, про їхній патріотизм і, звичайно, про їхні проблеми і потреби» – зазначає ректор Університету банківської справи Національого банку України м. Київ), д.е.н., професор Тамара Степанівна Смовженко.

Запрошуємо всіх небайдужих до майбутнього України громадян приєднатися до благодійного заходу «ЄДИНА УКРАЇНА», придбати квитки на  виставу «Welcome to Ukraine, або Подорож у кохання», яка відбудеться 19 вересня 2014 року у Національній опереті України, і тим самим долучитися до підтримки учасників бойових дій в зоні АТО.

З питань придбання квитків звертатися за адресою: Університет банківської справи Національного банку України (м. Київ), вул. Андріївська, 1, к. 201, телефон (044) 425 02 06, електронна пошта pkubsnbu@ukr.net.