Інформація про діяльність Правління Товариства

ІНФОРМАЦІЯ  ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ ПРАВЛІННЯ ЛЬВІВСЬКОГО ТОВАРИСТВА у  м. КИЄВІ

Робота правління Львівського товариства у м. Києві була спрямована на виконання основної мети – формування міцного осередку львів’ян у столиці, створення умов для спілкування різновікових і різнопрофесійних  груп населення, не тільки вихідців з Львівщини, а й тих, хто за духом почуваються Львів’янами, промоції Львова та Львівщини, налагодження контактів і розроблення спільних проектів із мистецькими, бізнесовими та журналістськими колами Львівщини, м. Києва, земляцтвами областей України, а також із земляками за межами України.

Основні напрями роботи:

  • організаційно- інформаційна діяльність;
  • культурно-просвітницька діяльність.

Організаційно – інформаційна діяльність

  • Продовжили роботу з перереєстрації та оновленням бази даних членів товариства,  наповненням фото- та відео архіву.
  • Провели 4 засідання правління Товариства
  • Взяли участь у 5 засіданнях Ради асоціацій земляцтв областей України
  • Відвідали у складі делегації Ради земляцтв Чернігівську, Черкаську, Чернівецьку та Хмельницьку області.
  • Представляли Товариство в офіційних державних та міських заходах.
  • Сприяли залученню членів Товариства до заходів КМДА з створення сквера ім. Василя Сліпака (львів’янин, соліст Парижської опери, загинув в АТО), перейменуванню вулиці І. Кудрі на честь сенатора Джона Маккейна.
  • Забезпечили інформаційну підтримку та участь у VIII церемонії вручення Відзнаки Блаженного Священномученика Омеляна Ковча в Національній опері України.
  • Підготували та подали, для отримання гранту, до Українського фонду культури проект «Франкіана». Грант, на жаль, не отримали.
  • Подавали кандидатури від Товариства для включення до складу конкурсних комісій з конкурсного добору на посади генеральних директорів: Національного театру оперети України; державного підприємства “Національний цирк України”; Національного музею Голодомору.
  • Брали участь у роботі Оргкомітету та засіданні жюрі VІІІ-го Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок» та нагородженні сувенірами від Товариства  переможців з Львівщини, а також провели роботу із залучення інших земляцтв до церемонії нагородження.
  • Надали інформаційну підтримку та брали участь у творчому вечорі Павла Мовчана з нагоди 80 – річчя
  • Культурно – просвітницька та клубна діяльність
  • Організація та проведення « МАЛАНКИ – 2019 « в Колонній залі КМДА за участю мистецьких колективів та майстрів художнього промислу Львівщини та м. Києва ( хорова капела ім. Л. Ревуцького, гурт «Віто», скрипаля Василя Попадюка та співачки Оксана Муха , ведучий нар.арт. України Гнатюк А.). У заході взяли участь  біля 300 членів Товариства та почесних гостей, у т.ч. керівники земляцтв областей України.

– 13 січня 2019 року у Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулася Маланка – 2019 на Старий Новий рік.

0O7A0817

0O7A0817

0O7A0898

0O7A0898

0O7A0969

0O7A0969                 –  у рамках програми «Мистецькі діалоги: Львів – Київ, Київ – Львів»  надано:
організаційну та фінансову допомогу в гастролях 10 – 11.01.2019р. Мистецької формації “Впольована пристрасть” з м. Київ до м. Львова з перформенсом «Перезавантаження» у Львівській галереї сценографії;
 –  організаційну та фінансову допомогу Київському музею книги і друкарства України в проведенні на базі музею Дня пам’яті художника Володимира Юрчишина (м. Львів) ;
 – сприяли представленню кращих творчих здобутків митців, професійних та самодіяльних творчих колективів Львівщини у м. Києві, а саме: Львівській національній опері  в організації вистав у рамках Всеукраїнського фестивалю «Гра»;  Національному академічному українському  драматичному театру імені Марії Заньковецької у виставі «Клуб самотніх сердець»; 
 – організація зустрічі членів товариства з відомими вченими, лауреатами міжнародної премії ім.. Івана Франка Міхаелем Мозером  та Олегом Шаблієм;
 -організація та проведення Дня здоров’я для сімей членів Товариства на базі «Зеніт»  на Трухановому острові. У заході взяли участь 70 осіб;                                                                                                                            –  організація та проведення Свята вишиванки, Толоки та участь у  Храмовому  святі церкви Покрови Божої Матері на експозиції Карпати  Національного музею народної архітектури та побуту України. У заходах  взяли участь понад 100 осіб;
 – участь у заходах Київської міської організації ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги», інформували членів Товариства про її роботу; 
– участь у роботі Благодійної організації Міжнародний фонд Івана Франка, завданням якого є відкрити Україну світові через публічну дипломатію, реалізація Міжнародної премії, як стимулу для поступових ідей та гуманітарних досліджень, а також просування та популяризація  наукового і творчого доробку Івана Франка   
Організація і проведення спільно з Міністерством науки і освіти України, Міжнародним фондом Івана Франка Всеукраїнського учнівського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра». У перший рік на конкурс подано 1811 робіт з усіх регіонів України у номінаціях: драматургія, поезія, проза, найкраща ілюстрація до творів Івана Франка.
За участю заступника Міністра освіти і науки Павла Хобзея було підписано Протокол про заснування Всеукраїнського учнівського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра».                                  

 

 

 

 

 

 

  •  – -26 – 27 травня 2019 року  організовували, фінансували та брали участь у вуличному тематичному фестивалі «КРАЇНА ФРАНКІАНА» та у заходах з нагородження переможців ІІ-го Всеукраїнського учнівського конкурсу «Стежками Каменяра» (площа біля театру І. Франка);
  •  – сприяли членам товариства в організації влаштування дошкільнят до приватних україномовних дитячих садків та груп на Соломянці та Троєщині;

–   сприяли в залученні дітей в літній фольклорно-етнографічний табір на Буковелі;.

– сприяли в організації екскурсій в квартиру-музей Івана Франка у м. Києві;

– команда Товариства брала участь у міжземляцькому турнірі з більярду (6 місце).

Заходи, заплановані  на 2020 рік

Організувати та провести Свято Маланки 13.01.2020 року.

Участь у роботі Міжнародного фонду Івана Франка.

Провести спільно з МОН України, Міжнародним фондом Івана Франка, Львівським національним університетом ім.. І.Франка             ІІІ Всеукраїнський конкурс учнівських робіт «Стежками Каменяра».

Участь у роботі Оргкомітету та організації заходів з проведення ІХ Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок» серед учнів шкіл та студентів ВНЗ.

Організація турніру з більярду серед членів Товариства.

Проведення звітно-виборних зборів Товариства

Сприяти ініціативній групі в організаційній роботі по визначенню місця для встановлення повноформатного пам’ятника І.Франку у м. Києві.

Продовжити спільно з НМНАПУ (музей в Пирогові), ГУ культури ЛОДА, керівництвом Сколівського та Старосамбірського районів Львівщини роботу з відновлення (усі архітектурні споруди Бойківщини були спалені протягом 2006-2011р.р.) пам’яток культури Бойківщини, проведення традиційних Толоки, Свята вишиванки, Свята Покрови тощо.

Сприяти клубній роботі, організації зустрічей з відомими вченими, митцями, громадськими діячами- вихідцями з Львівщини.

Організувати літній фольклорно-етнографічний табір для дітей

   Організувати Свято Миколая.

Продовжити роботу з реалізації мистецько-просвітницької програми «Мистецькі діалоги «Львів – Київ, Київ – Львів»

                                                              Правління Львівського товариства у м. Києві